Ιστορικό

1922

Η αρχική ενασχόληση της οικογένειας Τσοπανάκη με την Βιομηχανική Ζύγιση. Τότε, ο Θανάσης Τσοπανάκης  ξεκίνησε να  δουλεύει στην σημαντική “πλαστιγγοποιία” της εποχής “Ελευθέριος Πάγκαλος”.

1941

Ακολουθώντας την πορεία του πατέρα του, ο γιός του Σπύρος ξεκίνησε να εργάζεται στον συνεταιρισμό τεχνιτών “Ψημίτης” και μετά στην “Ελευθέριος Πάγκαλος”.Κατά την διάρκεια της μεταπολεμικής ανοικοδόμησης δούλεψε επίσης στις πρωτοπόρες για την εποχή τους εταιρείες “Εμμανουήλ Πάγκαλος”, “Φρυδάκης – Ωτοσκέηλ”, και “Μουσχουντής”, κερδίζοντας την εκτίμηση εργοδοτών και συναδέλφων και αναδείχτηκε στον σημαντικότερο ίσως τεχνικό της γενιάς του.

 1971

Παράλληλα, ξεκίνησε αυτόνομη δραστηριότητα, κατασκευάζοντας μηχανικές πλάστιγγες και γεφυροπλάστιγγες, με άριστα τεχνικά αποτελέσματα.

 1987

Παραλαμβάνουν την σκυτάλη ο Θανάσης, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και ο Βασίλης Τσοπανάκης Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος  Μηχανικός ιδρύοντας την εταιρεία “METROTECH” – Αφοι Τσοπανάκη Ο.Ε.

Έχοντας περάσει πια στην ηλεκτρονική εποχή, το αντικείμενο της εταιρείας διευρύνεται  καλύπτοντας όλο το φάσμα της Βιομηχανικής Ζύγισης: Ζυγοί, πλάστιγγες, γεφυροπλάστιγγες, «φορητή» ζύγιση, ζύγιση σε μεταφορικές ταινίες, αυτόνομοι ταινιοζυγοί, ελεγκτές βάρους, δοσομετρήσεις, ενσακκιστικά, ποιοτικοί έλεγχοι ζυγιστικών οργάνων, πρότυπα βάρη, ειδικές εφαρμογές ζύγισης κ.λ.π.

1999

Η METROTECH σχεδιάζει και κατασκευάζει τον ταινιοζυγό ελαιοκάρπου “Oliotech” o οποίος εγκαταστάθηκε σε πολλές εκατοντάδες ελαιοτριβεία της Ελλάδας.

2000

Σταδιακά, η METROTECΗ επεκτείνεται στην κατασκευή μηχανών Συσκευασίας, αρχικά σχεδιάζοντας και δημιουργώντας  ημιαυτόματες μηχανές, με εξαιρετική υποδοχή από την ελληνική αγορά.

Ακολούθησαν πλήρως Αυτόματες Γραμμές Συσκευασίας μεγάλων δοχείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

2011

Η METROTECH σχεδιάζει και κατασκευάζει πλήρως όλες τις μηχανές που απαιτούνται για Αυτόματες Γραμμές Συσκευασίας φιαλών.
Παράλληλα, ενσωματώνει την τέταρτη γενιά της οικογένειας.

Σπύρος Τσοπανάκης (δεκαετία 1950)
Θανάσης & Βασίλης Τσοπανάκης (δεκαετία 1980)